szerda, 21 április 2021 13:03

Hirdetmény: amit tudni kell a kéményseprésről!

Amit tudni kell a kéményseprésről

2016. július 1. óta a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szerve fokozatosan veszi át az ingyenes lakossági szolgáltatást az ország minden olyan településén, ahol a helyi önkormányzat kéményseprő-közszolgáltatási szerződése lejár. Várhatóan 2024-ben ér véget ez a folyamat, amikor a lakosságiközszolgáltató országosan a katasztrófavédelem lesz, míg a gazdálkodó szervezetek kötelező ellátását továbbra is a piaci szolgáltatók végzik.

Ez év elejétől (2021. január 01.) további települések kéményseprőipari ellátása került át a katasztrófavédelemhez: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Sátoraljaújhely és Mogyoróska.

Így Sátoraljaújhelyben a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését az év elejétől már a katasztrófavédelem kéményseprői végzik. Fontos, hogy a szilárd tüzelésű berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők esetében évente, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények felülvizsgálatát kétévente szükséges elvégeztetni.

A kéményseprők automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek!

A családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek ki a szakemberek, mely magánszemélyeknek továbbra is ingyenes. Viszont, ha egy ingatlanban be van jegyezve valamilyen gazdálkodó szervezet, akkor már nem fakultatív, és fizetni kell érte.

A katasztrófavédelem kéményseprőjének házhoz hívását az online ügyfélszolgálaton keresztül: https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat oldalon időpontfoglalással lehet kezdeményezni, vagy a 1818 telefonszámon a 9.1 menü alatt.

 

További információ:

https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/

 

menu-logo